Fizioterapija Fuchs

Komolec

Teniški komolec  je ena najpogostejših preobremenitvenih poškodb komolca (7x bolj pogosta kot golf komolec). Pogosto se pojavi pri ljudeh kateri veliko delajo za računalnikom (tipkanje, uporaba miške…).

Težave oziroma bolečina se pojavijo na zunanjem delu komolca pri aktivaciji iztegovalk (ekstenzorjev) zapestja in velikokrat v kombinaciji z iztegovalkami prstov. Pojavi se tendinitis, kot posledica preobremenitve že prej omenjenih mišic.

Poškodovanec naj počiva oziroma ne obremenjuje boleče roke. Umiriti je potrebno vzdraženost in nato ponovno vzpostaviti mišično moč, vzdržljivost in fleksibilnost  zapestja.

Golf komolec je vnetje/preobremenitev notranjega (medialnega) pripoja skupne kite mišic upogibalk  zapestja in rotacijske mišice podlakti.

Bolečina se pojavi na notranji strani komolca. Pojavi se na pritisk in pri aktivaciji mišic, ki rotirajo podlaket in upogibajo zapestje.

Poškodovanec naj počiva oziroma ne obremenjuje boleče roke. Umiriti je potrebno vzdraženost in nato ponovno vzpostaviti mišično moč, vzdržljivost in fleksibilnost zapestja.

Previous slide
Next slide