Fizioterapija Fuchs

Politika varovanja zasebnosti

Pravna podlaga, način in namen obdelave osebnih podatkov 

GDPR je kratica za General Data Protection Regulation oz. za Splošno uredbo EU o varstvu podatkov, ki je stopila v veljavo s 25.5.2018 in določa nova pravila glede varstva osebnih podatkov predvsem za namen, hrambo, vrsto obdelave, posredovanje podatkov in pravice posameznikov.

Ob vsakem obisku spletnega mesta FIZIOTERAPIJE FUCHS, last podjetja PROAKTIV FUCHS d.o.o. se za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti na spletnem strežniku avtomatsko zbirajo tudi IP naslovi, katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta https://fizioterapija-fuchs.si/sl/. Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani kot npr. verzija brskalnika, čas obiska. Podjetje PROAKTIV FUCHS d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

Z vsakim obiskom in uporabo spletnega mesta https://fizioterapija-fuchs.si/, se uporabnik strinja z uporabo piškotkov in politiko varovanja zasebnosti.

Kako zagotavljamo varnost podatkov 
Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh https://fizioterapija-fuchs.si/, ali kako drugače (preko elektronske pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo ZVOP-1 ter Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Osebne podatke uporabnikov FIZIOTERAPIJE FUCHS varuje ter preprečuje njihovo zlorabo tako, da z njimi rokuje le pooblaščena oseba in so uporabljeni samo za namen obveščanja o naročenih storitvah, za katere je vsak uporabnik dal svoje soglasje. 

Uporaba vaših osebnih podatkov in nadzor nad vašimi podatki

Z vašim dovoljenjem o naročanju storitev preko elektronske pošte, imate vi popoln nadzor nad vsemi vašimi osebnimi podatki, ki jih uporabljamo za pošiljanje potrditve vaših naročenih storitev. Na dnu elektronskega sporočila, ki vam ga pošljemo imate vedno možnost ODJAVE, s katero vas prenehamo obveščati o naročenih storitvah in vaše podatke avtomatsko izbrišemo iz naše evidence. Vaši osebni podatki se hranijo dokler se od storitve obveščanja preko elektronske pošte ne odjavite oz do preklica.

Pravice uporabnika 
Vsak uporabnik lahko zaprosi za seznanitev v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov s katerimi upravlja upravljavec. Kontakt in elektronski naslov osebe za varstvo osebnih podatkov na spletnem mestu https://fizioterapija-fuchs.si/ je fizioterapija.fuchs@siol.net.

Povezava z družbenimi omrežji 
S klikom na okence družbenih omrežij Facebook in Instagram, ki se nahajata na spletni strani, uporabnik  dostopa do vsebin in profilov FIZIOTERAPIJE FUCHS na drugih družbenih omrežjih in objav z vsebino, vezano na FIZIOTERAPIJO FUCHS. Tako uporabnik pridobi hitre in relevantne informacije v zvezi z vsebino, glede na njegovo spletno aktivnost.

Komentiranje vsebin na spletnem mestu FIZIOTERAPIJE FUCHS je možno s prijavo preko Facebook računa. Komentarji izražajo mnenje uporabnika in ne lastnika oz administratorja spletnega mesta. Žaljivi ali drugače neprimerni komentarji bodo izbrisani. O primernosti komentarjev odloča administrator spletnega mesta FIZIOTERAPIJE FUCHS.

PIŠKOTKI

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; ZEKom-1), in vsebuje nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku, tablicah ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in čemu služijo

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletna mesta, ki jih obiskujete. Poznamo več vrst piškotkov. Piškotki služijo spletnemu mestu, tako, da si zapomnijo vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletnega mesta, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletna mesta lahko zapomnijo vaše preference, različne informacije ali pa zgolj dejstvo, da ste v spletno mesto že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta, nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje, nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska spletnega mesta, kar pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje.

Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu FIZIOTERAPIJE FUCHS, last podjetja PROAKTIV FUCHS d.o.o.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani.

  • JSESSIONID: brez tega piškotka spletna stran ne funkcionira normalno. Izbris po koncu seje.
  • _ga: piškotek se namesti z uporabo googlove analitike. Njegov namen je, da razlikuje med posameznimi obiskovalci spletne strani, ki jim dodeli številko preko katere sledi obiskom strani in seji posameznega obiskovalca ter kako obiskovalec uporablja spletno stran. Izbris 2 leti po namestitvi piškotka.
  • _gat: piškotek se namesti z uporabo googlove analitike. Njegov namen je spremljanje obiska spletne strani. Izbris po koncu seje.
  • _gid: piškotek se namesti z uporabo googlove analitike. Njegov namen je kaj obiskovalci obiskujejo na spletni strani. Izbris po koncu seje.
  • pll_language: piškotek se namesti z uporabo googlove analitike. Njegov namen je spremljanje nastavitev in uporabe jezika spletne strani. Izbris 1 leto po namestitvi piškotka.
  • r/collect: piškotek se namesti z uporabo googlove analitike. Njegov namen je spremljanje vedenja in uporabe naprav obiskovalcev spletne strani. Izbris po koncu seje.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke in hkrati pa vam omogoča, da sami nastavite piškotke po vaši meri. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku pa lahko tudi izbrišete. V nadaljevanju se nahajajo informacije o nastavitvah za piškotke spletnih brskalnikov:

Ljubljana 1.12.2019